Na regen komt zonneschijn - Reisverslag uit Kunming, China van patrickenmarike - WaarBenJij.nu Na regen komt zonneschijn - Reisverslag uit Kunming, China van patrickenmarike - WaarBenJij.nu

Na regen komt zonneschijn

Blijf op de hoogte en volg

22 Juli 2006 | China, Kunming

Hallo iedereen!!
Vorige keer eindigde het verhaal in Yangshou. We hadden al geschreven dat sommige wegen ondergelopen waren, dit resulteerde uiteindelijk in twee natte rugzakken. Het water was dan ook tot halverwege het voorruit opgespat en tja dan loopt ook het bagageruim vol met water. De eerste dag in yangshou hebben we ook veel regen gehad, maar tussen de buien door hebben we toch nog een stukje gefietst, en wat moois gezien van de omgeving. We gingen een mooie grot bezoeken, want daar kon je ook zwemmen en in een modderbad, maar helaas het water stond te hoog. Dus reden we weer in de hozende regen terug door de mooie bergen van het karstgebergte. Om uit te leggen hoe mooi het daar is, zie de foto's. Het schijnt dat dit gebergte ook aanwezig is op Halong Bay in Vietnam, maar dan in het water. Dus Matthijs, maaike en Ramon, verheugen jullie je daar maar op.
De volgende ochtend gingen we vroeg op pad om met een bootje een riviertochtje te maken en jawel, de zon scheen!!!
Vanuit een klein dorpje vertrokken we over de Li rivier en voeren we tussen de mooie omgeving door. Echt zo mooi....je had erbij moeten zijn. We moesten onderweg wel twee keer van de boot af omdat er politie in de buurt was en het bleek dat we op een illegale boot zaten, maar dat mocht de pret niet drukken.
In de middag zijn we naar Guiling gereden en hebben we deze stad verkend. Weer een leuk park bezocht en wat "bergjes" beklommen voor het schitterende uitzicht.
Hier hebben we ook een fiets gehuurd zodat we de coutryside konden op gaan zoeken. Even weg van alle mensen en de drukte. Geen chinese toeristen om ons heen, maar alleen genieten van de natuur. En de mensen bekijken die aan het vissen zijn of aan het werk in een van de vele rijstvelde.
Vanuit Guiling zijn we naar Nanning gegaan om daar een trein te nemen naar Kunming. Vanuit Guilin ging de trein namelijk te vroeg, en tja vroeg opstaan dat willen we vermijden in onze vakantie.
Na een mooie busrit gingen we in nanning direct naar het treinstation. We konden voor dezelfde dag nog staanplaatsen krijgen. Maarja naar Kunming is het bijna 14 uur!!! Dus hebben we een dag in Nanning doorgebracht, wat niet verkeerd was want ook daar hadden we weer een mooi park ontdekt buiten de stad en daar hebben we nog van het mooie maar wel erg warme weer genoten. Want ondanks het regenseizoen, wij hadden nog steeds mooi weer!
In de pizza hut maar luxe gegeten, want we zouden gaan afzien de hele nacht.
Toen we bij het treinstation aankwamen probeerden we onze kaarten nog op te waarderen, zodat we alsnog slaapplaatsen konden krijgen.
Dit moest in de trein zelf gebeuren. Dus toen we naar de trein mochten gingen we allebei op pad en diverse mensen die op conducteurs leken gaven we aan dat we een slaapplaats wilden.
Opeens pakten een van de conducteurs de kaarten van Patrick en schreef onze plaatsen op. Bleek dat er in de wagon al een menigte stond te duwen en te schreeuwen om op een lijst te komen staan om de kaarten op te waarderen. Maar dezelfde conducteur die onze kaarten meegenomen had, was diegene die de lijst bij zich had. Dus misschien hadden we geluk.
Kwamen we bij de zitplaatsen aan, leek het allemaal nog mee te vallen, de airco was aan en de zitplaatsen zaten best goed. Maar langzamerhand stroomde de trein vol. We dachten nog, als iedereen zijn plek gevonden heeft kunnen we rustig zitten. Totdat we er achter kwamen dat dit dus de staanplaatsen waren, en dat iedereen opgepropt in het gangpad stond. En Marike dus half iemand over haar heen had hangen en wanneer ze rechtsom keek, midden in een stinkende zweetoksel zat.
Na 1 uur krap zitten en duwen werd er wat omgeroepen, en ging Patrick toch maar eens voor in de wagon kijken. En jawel stond er opnieuw een duwende menigte, nu stonden ze nog harder te schreeuwen en met hun kaartjes te wapperen. Patrick stond daartussen met zijn goede gedrag, totdat de conducteur er weer aankwam en Patrick zijn kaartjes weer meenam.
Jawel, we moesten wat bijbetalen en we kregen alsnog slaapplaatsen. Aardige vent die conducteur!! Dis met die tassen door dat drukke gangpad, de restauratie wagen en tien wagons, maar dat gaf allemaal niet.
En wat waardeer je dan zo'n harde plank met zijn drieen boven elkaar. Hier konden we in ieder geval iets nachtrust krijgen.
Wel gelachen en blij met deze afloop, kwamen we vanmorgen in Kunming aan.
Hier weer bekenden tegengekomen uit Chengdu, dus dan hoor je hun verhalen ook, wel grappig.

Maar goed, wij hebben het hier nog heerlijk, de zon schijnt nog steeds en hier op 1800 is de temperatuur ook nog eens aangenaam.
Hopelijk wordt het bij jullie ook weer iets koeler (en sneeuwt het al in Oostenrijk??, nee hoor nu tijd voor de mountainbike!)
Groetjes uit mooi China, ongeveer 250 km van Vietnam. Maar we gaan eerst nog ergens heen in China wat ook schitterend moet zijn. Daarna naar Vietnam.
Groetjes Patrick en Marike

• 22 Juli 2006 - 16:55

Jitske:

prachtige foto's weer. Hier heeft het ook weer eens geregend, maar het blijft warm. Dikke kus

• 22 Juli 2006 - 18:33

Nel:

Hallo Patrick en Marike
    We zijn weer terug van vakantie,kunnen jullie reis weer verder mee volgen.
    Weer heel leuk reis verslag, en wat een mooie omgeving.groetjes Nel en gerda

• 22 Juli 2006 - 19:31

Hannie:

Hallo luidjes,
    Ik vind jullie reis steeds spannender worden en al reageer ik niet zo vaak, ik volg jullie op de voet. Ook heb ik al heel wat foto's van jullie opgeslagen.Als je jullie verhaal leest lijkt het of je soms gewoon mij reist. Liefs van Hannie

• 22 Juli 2006 - 21:37

Mauries En Brenda:

Hoi luitjes,

Leuk hoor en mooie omgeving om te zien! Mij lijkt China ook erg mooi hoor!

Gr Brenda en Mauries

• 23 Juli 2006 - 11:47

Nini En Martin:

Hoi kanjers,

evenals jullie hebben wij destijds een mooie boottocht gemaakt op de Li-rivier. Ik weet niet of jullie nog in Canton komen, maar daar is een prachtige pagode die je mag beklimmen en een prachtig uitzicht biedt over de stad.
    Nou luitjes tot de volgende keer.
    Kus Martini.

• 23 Juli 2006 - 20:19

Wick:

Zoooo, fantastische fotos zeg. Begin nou toch wel een beetje jaloers te worden :) En idd hier hebben we de warmste maand sinds 30 jaar. Op vrije dagen 's ochtends naar de Gletscher die er elke week weer anders uit komt te zien en inderdaad 's middags lekker mountainbiken. Veel plezier nog julie met zn tweetjes

• 24 Juli 2006 - 07:06

Marielle:

Wow, wat een foto's!
    Super zeg!
    Hier in NL is het lekker genieten bij Offshore...ook niet verkeerd ;-)

Dikke kus!

• 25 Juli 2006 - 12:37

Oudje Kleijne:

wat een kapsies ik wil maar zeggen dat wij ook met vac waren in een riante bung in een gezellig dorp op no68 heerlijk daar ,veel geld verdient aan de spullen alleen de opkoper wilde het bed niet van wege overgebruik have fun and feel bornfree toytoy

• 25 Juli 2006 - 16:39

Ria:

hoi, we zijn weer terug van vakantie en even je verslagen doorgelezen, prachtig allemaal en mooie fotos, jammer dat ik die andere gemist heb, maar ik zal binnenkort wel een cd'tje krijgen en kan ik ze allemaal zien. hier nog steed erg warm.
    gr en kus

• 26 Juli 2006 - 11:50

De 4 Mmetjes:

Ja, ja eindelijk verbonden met jullie reisgids!! Wat een fantastische verhalen en mooie foto's. Knuffel van hier en dank voor het meegenieten

• 27 Juli 2006 - 11:09

Sandra&Andres:

Temperatuur wordt vandaag in nederland aangenamer. Schitterende foto's!Zo genieten we goed mee!XXX+groeten